Tuotteet

Ohjauspalvelu HakUnin tuotteet sinulle

 1. Verkkovalmennus opiskelualan valintaan ja yliopistohakuun+ kirjallinen henkilökohtainen ohjaus. Talven 2018 valmennus on tällä erää päättynyt. 
 2. Henkilökohtainen ohjauspaketti

Verkkovalmennus opiskelualan valintaan ja yliopistohakuun

Pohditko yliopistoon hakemista, mutta alanvalinta tuntuu vaikealta? Tai pohditko mihin eri aloilta työllistyy tai millaista yliopisto-opiskelu on ylipäätään. Valmennuksessa saat kätevästi valmiiksi pakatussa muodossa kaiken oleellisen tiedon ja sen jälkeen osaat tehdä päätöksen mihin haet ja mikä on sinun kannaltasi järkevä vaihtoehto.  Lisäksi saat ohjaajan henkilökohtaisen tuen! Voit kysyä ohjaajalta kaikesta alanvalintaan ja hakuun liittyvästä ja saada kattavasti vastauksia!

Valmennuksen jälkeen tiedät mikä on unelmien opiskelualasi ja uskallat hakea!

 • Verkkovalmennus koostuu kolmesta osiosta, jotka kaikki jakaantuvat useampaan moduuliin. Asiat on selitetty selkeästi ja lukuisin esimerkein.
 • Kaikki osiot on koostettu niin, että saat kätevässä muodossa oleellisen tiedon, jotta säästät aikaa turhauttavaan netissä surffailuun.
 • Sinulle aukeaa uusi osio moduuleineen viikon välein.
 • Jokainen osio sisältää useita moduuleja osion aihepiirin liittyen. Voit täysin omassa tahdissa, omalla puhelimella tai koneelta käsin tutustua moduulien luento- ja kirjalliseen materiaaliin silloin kuin se sinulle sopii.
 • Saat pääsyn materiaaleihin aina maaliskuun 2018 loppuun saakka!
 • Valmenus ei sisällä palautettavia tehtäviä, mutta toki sellaisia joita voit halutessasi tehdä. Tämä on siis täydellinen ja helppo tapa saada lisätietoa ja vinkkejä yliopisto-opiskelusta ja ennen kaikkea oman opiskelualan valinnasta.
 • Kurssin ohjaaja vastaa valmennuksen ajan keskusteluosiossa kysymyksiin, joten voit helposti saada vielä lisätietoa juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin.
 • Voit kysyä myös yleisesti hakemiseen liittyviä asioita.
 • Tällaista valmennusta ei ole ennen Suomessa ollut tarjolla!

Jos sinua kiinnostavat yliopistossa opiskeltavat yleisalat (esimerkiksi yhteiskunnalliset alat, kauppatiede, maantiede, humanistinen ala, kielet tai kasvatustiede), mutta epäröit hakemista, kannttaa tutustua verkkovalmennukseen.

Valmennuksen jälkeen tiedät mitä eri aloilla oikeasti opiskellaan ja mihin valmistut! Saat arvokasta tietoa ja vinkkejä yliopisto-opiskelusta ja  alanvalinnasta.

Voit myös kysyä valmennuksen  ohjaajalta kaikea hakemiseen liittyvää, mikä askaruttaa juuri sinua. Ja tämä kaikki kätevästi valmiiksi mietityssä tiiviissä ja selkeässä paketissa.

Valmennuksen jälkeen tiedät mikä on unelmiesi opiskeluala!
Osaat tehdä päätöksen mihin haet ja tiedät millaista
työelämää kohden se sinua vie!

Valmennus koostuu seuraavista osioista

 1. Mitä sinun pitää tietää yliopisto-opiskelusta
 2. Näin löydät unelmien opiskelualan ja ymmärrät työelämää paremmin
 3. Itsetuntemus alanvalinnan apuna

1. Mitä sinun pitää tietää yliopisto-opiskelusta

Ensimmäisessä osiossa käydään läpi seuraavia asioita eri moduuleissa:

 • Yliopisto vai ammattikorkeakoulu? Mitä sinun on hyvä tietää yliopisto-opiskelun luonteesta ja siitä miten se eroaa AMK-opiskelusta.
 • Mitä tutkintoa suunniteltaessa kannattaa huomioida ja miten se vaikuttaa työelämään hakeuduttaessa.
 • Millaista yliopisto-opiskelu on?
 • Miten työelämä on huomioitu yliopisto-opinnoissa? Usein kuulee sanottavan, että yliopisto on liian teoreettinen eikä opinnoissa huomioida oikeaa työelmää. Osoitan tämän vanhanaikaiseksi ajattelumalliksi.
 • Lisäksi pohditaan – onko sinusta yliopisto-opiskelijaksi.

Osion jälkeen tiedät siis kaiken oleellisen yliopisto-opiskelusta – sen mitä tässä vaiheessa tarviikin tietää –  ja tiedät onko yliopisto oikea paikka sinulle!

Kuvassa valmennuksen toisen osan mooduleita.

2. Näin löydät unelmien opiskelualan ja ymmärrät työelämää paremmin

Toisessa osiossa käydään läpi kaikki yleisalat, jotka olen niputtanut hieman uudella tavalla (sinulle selviää valmennuksen aikana miksi ne on niputettu niin kuin on). Valmennus keskittyy yleisaloihin, joista valmistuneet ovat töissä hyvin erilaisilla aloilla ja työtehtävissä. Yleisaloja ovat esimerkiksi media, viestintä, kasvatustiede, kulttuuri, historia, yhteiskunta, politiikka, kielet, kirjallisuus, alue- ja maantiede, kauppatieteelliset alat ja monet muut. Jos olet aivan varma mitä haluat opiskella ja tiedät mihin siitä valmistuu (esimerkiksi lääkäri tai lakimies), niin silloin tämä valmennus ei välttämättä ole sinua varten.

 • Toisessa osassa paljastan myös HAKU-muistisääntöni. Kun sisäistät sen, ymmärrät yliopisto-opiskelun luonnetta, yleisaloilla opiskelua ja myös työelämän lainalaisuuksia paljon paremmin. Ja uskallat myös tehdä niitä omannäköisiä ratkaisuja!
 • Kerron mitä eroa on yleisaloilla  ja professioaloilla.
 • Sitten käydään kaikki yleisalat läpi omissa moduuleissaan. Näitä moduuleja on yhteensä 7. Niiden myötä opit eri alojen erot ja yhtäläisyydet pähkinänkuoressa ja mistä sinun on hyvä olla kiinnostunut valitaksesi tietyn alan. Lisäksi opit miksi eri aloja opiskelevat oikeasti voivat päätyä töihin samoihin paikkoihin eli mitä ihmettä tarkoittaa se ”soveltuva korkeakoulututkinto”.
 • Saat työelämään sijoittumisesta ja työelämän nimikkeistä konkreettisia esimerkkejä. Mitä esimerkiksi tekevät kaikki suunnittelijat ja projektikoordinaattorit.
 • Lisäksi saat linkkivinkkejä mm. blogeihin, joiden kautta omaa alaa voi hahmottaa tuoreella tavalla.
 • Osion jälkeen osaat sanoa mikä on sinulle oikea ala ja uskallat hakea siihen!

 

3. Itsetuntemus alanvalinnan apuna

Kolmannessa osiossa käydään eri moduuleissa läpi seuraavat teemat:

 • Tunnista vahvuutesi. Kerron miksi itsetuntemus on tärkeää, jotta osaat valita oman alan paremmin. Kun tunnistat paremmin mm. omia vahvuuksia, arvoja ja toiveita, on sinulla hyvät eväät tehdä itsesi näköinen tulevaisuus.
 • Saat tehtäviä, joita tekemällä voit lisätä itsetuntemusta.
 • Saat lukuisia linkkejä alanvalinta- ja persoonallisuustesteihin.
 • Yhdessä moduulissa käydään vielä läpi tulevaisuuden työelämään liittyviä uskomuksia. Voimme tehdä vain valistuneita arvailuja, miltä työelämä näyttää esimerkiksi kymmenen vuoden päästä ja millaisia nimikkeitä silloin on – mutta niiden pohtiminen on aika hauskaakin.
 • Lisäksi saat vinkkejä vielä muutamasta alasta, joita ei esitelty kakkososiossa.

 

Henkilökohtainen ohjauspaketti

Ohjauspalvelu HakUnin kautta saat myös henkilökohtaisen ohjauksen, jossa keskitytään vain ja ainoastaan sinua askarruttaviin yliopistohakua koskeviin kysymyksiin. Suomessa tai ulkomailla!

Henkilökohtainen ohjaus voi käsitellä esimerkiksi seuraavia teemoja:

 • Omaan alanvalintaan varmuutta tai uusia näkökulmia.
 • Tietyn alan paikkojen ja hakujen kartoitus. Olet jo melko varma minkä tyyppiselle alalle haluat, mutta toivot kokonaisvaltaista kartoitusta eri yliopistojen tarjonnasta ja hakumahdollisuuksista sekä valintaperusteista ja pisteidenlaskumalleista (esim. AMK-tutkinnolla yliopiston maisterintutkintoon).
 • Opiskelu ulkomailla (olet kiinnostunut hakemaan ulkomaille tiettyyn maahan tai yliopistoon ja haluat kartoituksen mitä se edellyttää ja mitä kaikkea ulkomaille hakemisessa pitää huomioida).
 • Olet palaamassa ulkomailta Suomeen ja haluat selvyyttä suomalaiseen valintajärjestelmään ja yliopistokenttään.
 • Joku muu aihe – pistä minulle kysely (nea@hakuni.fi), niin kerron voinko ottaa toimeksiannon vastaan.

Henkilökohtaisessa ohjauksessa käydään yhdessä ohjattavan kanssa rauhassa läpi asioita, jotka juuri häntä askarruttavat. Ohjauskertoja voi olla useampia tarpeen mukaan. Ohjaus voi sisältää henkilökohtaisia tapaamisia, puheluita, tapaamisia skypen välityksellä tai se voi painottua sähköpostilla tehtäviin selvityksiin – riippuen siitä millaista aihetta ohjaustarve käsittelee, ja missä päin ohjattava asuu.

Ohjauksen aihepiirin saat sinä määrittää. Se voi olla melkein mitä tahansa yliopiston alanvalintaan tai hakemiseen liittyen.

HENKILÖKOHTAINEN OHJAUSPAKETTI (159 euroa sis. alv. 24%). Osta täältä:  https://www.hakuni.fi/tuote/henkilokohtainen-ohjauspaketti/

Katin suositus henkilökohtaisesta ohjauksesta:

Hakuni oli juuri sitä mitä olin kaivannut, joku joka kartoittaisi ammattitaidolla minun mahdollisuuteni eri yliopistoihin. Nea teki enemmän kuin pyysin. Hän esitteli minulle vaihtoehtoja, joita en ollut osannut ottaa huomioon. Sain kaikkiin kysymyksiin vastauksen nopeasti ja erittäin tyhjentävästi. Suosittelen palvelua!

Kati (hakee AMK-tutkinnolla yliopiston maisterivaiheeseen)

 

 

Tule mukaan ja kurkista samalla tulevaisuuteesi!